Acute Zorg bij Alcohol – en Drugs Incidenten

Prijs: € 399,- exclusief btw (Indien het beroepsmatig gevolgd wordt is het btw vrij)

Acute Zorg bij Alcohol en Drugsincidenten
In toenemende mate krijgt de eerstehulpverlener te maken met overmatig gebruik van alcohol en drugs. Niet alleen tijdens hulpverlening op velerlei evenementen, maar ook steeds vaker tijdens uitgaan en in zijn directe omgeving.

Alcohol- en drugsgebruik kan problematische vormen aannemen en leiden tot ernstige verstoringen in de gezondheid van het slachtoffer. In het nieuws is steeds vaker aandacht voor alcoholgebruik op jongere leeftijd en nieuwe gewoonten zoals ‘bingedrinking’ of ‘comazuipen’. Vooral op jonge leeftijd kunnen de gevolgen van alcohol- en drugsgebruik voor de ontwikkeling van de jongvolwassenen ernstig zijn.

Snel en verantwoord reageren in geval van een alcohol- of drugsincident kan levens redden. Acute Zorgverleners moeten dan ook weten hoe te handelen bij dergelijke incidenten. Horecamedewerkers, politiefunctionarissen, ambulancepersoneel, huisartsen en verplegers en met name ook hulpverleners op evenementen zijn voorbeelden van personen die te maken kunnen krijgen met de gevolgen van overmatig drank- en drugsgebruik.

De cursus is ook geschikt voor leraren in het voortgezet en MBO onderwijs.

De certificatieregeling ‘Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten’, voorziet in de groeiende behoefte aan kennis en vaardigheden voor wat betreft het herkennen van een middel en het verlenen van eerste hulp.

Onderwerpen in de cursus:

Algemene regels voor hulpverlening.
Airway, Breathing, Circulation, Disability, Exposure (zgn. ABCDE-methodiek) bij het alcohol- en drugsslachtoffer.
De 4 hoofdsoorten drugs.
Veel voorkomende drugs: heroïne; cannabis; cocaïne; speed/amfetamine; LSD; paddo’s; GHB.
XTC/MDMA.
De effecten van het drugsgebruik.
De wijzen van drugsgebruik.
Combinatiegebruik.
Alcoholvergiftiging.

Handelingen die onder andere zijn opgenomen in deze certificatieregeling, zijn polsfrequentie, bloeddruk, zuurstofopname en glucosewaarde meten. Deze handelingen zijn nodig om mede te bepalen om wat voor soort drugs het gaat, zodat je vervolgens de juiste acute zorg te kunt bieden.

Geldigheid certificaat: 1 jaar

Na aanmelding ontvang je een bevestiging.
Op de inschrijving zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Deze staan op de website vermeld en zijn opvraagbaar bij Zorgdidact.

 

Terug naar het overzicht
  Datum:
  Datum op aanvraag
  Starttijd:
  Eindtijd:
  Aanmelden
  Datum:
  Datum op aanvraag
  Starttijd:
  Eindtijd:
  Aanmelden

Gratis levering vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Veilig winkelen

Sluiten